pondělí 1. června 2020

• BIOGRAPHY


Už od raného dětství byla Emily "Emma" Stone přitahována k jevišti jako magnet. Poprvé se ocitla na prknech, která znamenají svět v 11 letech v místním divadle v Glendale ve státě Arizona. Během dospívání vzhlížela k ikonám komediální scény jako jsou Bill Murray, Gilda Radner nebo Charlie Chaplin. Právě odtud pochází její velká láska k legendárnímu komediálnímu seriálu Saturday Night Live. Úspěchy velkých lidí minulosti inspirovali teprve patnáctiletou Emmu k tomu, aby se pokusila přesvědčit své rodiče k tomu, aby ji podpořily v jejím celoživotním snu stát se herečkou. To se jí podařilo. Před dovršením svých šestnáctých narozenin se společně s maminkou přestěhovala do Los Angeles.

Hned na začátku ovšem zjistila, že cesta na vrchol je plná překážek. V prvních letech se objevila pouze v několika episodních rolích v seriálech Louie nebo Medium. Ucházela se také o roli Claire v pozdějším seriálovém hitu Heroes. Neúspěšný konkurz později označila na nejtvrdší a zároveň nejužitečnější zkušenost v dosavadním životě. Na začátku roku 2007 se pomalu začalo blýskat na lepší časy. Ztvárnila jednu z hlavních rolí v seriálu Drive z prostředí automobilových závodů. Životnost seriálu byla pouze 7 episod, přesto se jednalo o první větší úspěch.

Do povědomí širší veřejnosti se dostala díky roli Jules ve finančním hitu Superbad. V roce 2009 přišla první větší role po boku Jeffa Danielse ve filmu Papírový Hrdina. Následovala romantická komedie Bejvalek se nezbavíš a především kultovní Zombieland. Ve stejném roce se Emma přestěhovala do New Yorku. O rok později excelovala v teenagerovské komedii Panna nebo Orel. Za svůj výkon byla nominována na Zlatý Glóbus. V říjnu 2010 se jí splnil životní sen, když moderovala jednu episodu kultovního seriálu Saturday Night Live. O rok později se ji dostalo velké cti si svou účast zopakovat.

Mimořádně úspěšný byl rok 2011. Představila se po boku Ryana Goslinga v romantické komedii Crazy, Stupid Love. Za zmínku stojí také její cameo ve filmu Kamarád taky rád. Následovala hlavní ženská role v oscarovém dramatu Černobílý Svět. Loni o sobě nechala slyšet ztvárněním slavné komiksové postavy Gwen Stacy v rebootu The Amazing Spiderman. Letos se objevila v mafiánském eposu Gangster Squad: Lovci Mafie a animovaném hitu Croodsovi.

A na co se můžeme těšit v nejbližší budoucnosti? V postprodukční fázi je černá komedie Birdman od Alejandra Gonzáleze Iñárrity, ve které ztvární dceru Michaela Keatona, vracející se z odvykací kůry. V roce 2014 dorazí do kin komiksové pokračování The Amazing Spiderman 2. Společně s Bradley Cooperem a Rachel McAdams se upsala novému filmu Camerona Crowea. Objeví se také po boku Colina Firtha v připravovaném projektu od Woodyho Allena.

Emma ráda sleduje starší černobílé filmy. Věnuje se propagaci boje proti rakovině prsu. Nemoci, kterou onemocněla její maminka. Velmi si chrání svoje soukromí. Původem přírodní blondýnka na sebe v jednom rozhovoru prozradila, že by časem ráda zkusila producentské řemeslo. Uvidíme, jestli se jí tento sen podaří splnit.

zdroj: čsfd.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat