pondělí 1. června 2020

• TRIVIA

  1. Její skutečné jméno není Emma, ale Emily (Emily Jean Stone). Jméno "Emma" si vybrala, když se přidala ke Screen Actors Guild, protože "Emily Stone" už bylo zabrané. Její rodina a přátelé jí ale pořád říkají Emily.
  2. Nejdřív si jako své umělecké jméno vybrala "Riley Stone," poté co si zahrála v jedné epizodě seriálu Malcolm in the Middle, se rozhodla, že bude lepší "Emma," protože jí tak i její mamka doma říkala.
  3. Narodila se 6. listopadu 1988 ve Scottsdale v Arizoně.
  4. Její matka, Krista, je máma v domácnosti, její otec Jeff je podnikatel. Ma ještě jednoho mladšího bratra Spencera, a je první z rodiny, která vtrhla do světa showbizu.
  5. Emma je švédského původu. Její pra-pradědeček z otcovy strany emigroval do Ameriky přes Ellis Island, kde si pak poangličtil příjmení na "Stone." Z matčiny strany má pak německé, anglické, skotské i irské předky.
  6. Když bylo Emmě sedm, během gymnastiky si zlomila obě ruce.
  7. Emma je známá díky svému sexy, chraplavému hlasu, který má proto, že jako mimino byla hrozně uřvaná. Brečela pravidelně bez žádného důvodu. "Vyřvala jsem se do ochraptění a způsobila si uzliny. Takže mám na svých hlasivkách mozoly, díky kterým ztrácím pořád hlas, a když mám ve scéně křičet, je to fakt drsné...ale ano, takhle zním už od dětství."
  8. Když vyrůstala v Arizoně, využila svou lásku k herectví a hrála v místním divadle The Wiz s budoucí vítězkou American Idol, Jordin Sparks. Zahrála si tam celkem v 16 hrách.
  9. Chodila na Xavier College Preparatory, katolickou střední školu ve Phoenixu na jeden semestr.
  10. I přesto, že hrála ve velmi populárním filmu "Easy A" ze středoškolského prostředí, sama říká, že si na střední připadala jako mimozemšťan. Od 12 let se učila doma a přesvědčila matku, aby se s ní přestěhovala do Los Angeles, když jí bylo 15.
  11. A jak přesvědčila rodinu, aby směla do LA? Udělala PowerPointovou prezentaci, ve které poukázala na všechny výhody, zatímco u toho hrála písnička "Hollywood" od Madonny.
  12. Než se vrhla na herectví, bavily jí weby, webové designy a HTML.
  13. Když se Emma přestěhovala do LA, dostala brigádu v pekařství, které se specializuje na psí pamlsky. Nicméně, pár zákazníků si stěžovalo, že pamlsky jsou nepoživatelné a jejich psům nechutnaly.
  14. Po odstěhování do LA trvalo Emmě osm měsíců, než získala první roli, kterou byla Laurie Partridge v televizním filmu z roku 2005 "The New Partridge Family."
  15. Byla hlasem Londont Tipton psa, Ivana Tipton v seriálu Sladký život Zacka a Codyho.
  16. Také namluvila psa Mazie ve filmové adaptaci komiksu Marmaduke, který sleduje příběh Great Danea a jeho přátel.
  17. Emmina přírodní barva vlasu je blond, pak se ale obarvila nahnědo. Po radě od Judd Apatow si změnila barvu na červenou pro její roli v "Superbad."
  18. Hodně se učila v improvizačním herectví, a když Jonah Hill (Seth) praští Emmu Stone (Jules) ve filmu "Superbad," její reakce je improvizovaná a filmaři se jí tam rozhodli nechat.
  19. Emma byla na konkurzu pro roli Claire Bennet v seriálu Hrdinové. V rozhovoru pro Vanity Fair řekla: "Z vedlejší místnosti jsem slyšela, jak jedné dívce říkají: 'Tebe bereme...na stupnici od 1 do 10 jsi 11' ...šla jsem domů a tam se zhroutila." Dívka ve vedlejší místnosti byla Hayden Panettiere.
  20. Díky roli ve filmu "The Rocker" se naučila hrát na baskytaru.
  21. V roce 2008 Emma chodila s kolegou z "The Rocker", Teddym Geigerem.
  22. Také jeden rok randila s bratrem Macaulayho Culkina, Kieranem.
  23. Emma se nejvíc bojí toho, že nebude schopná žít normální život (kvůli slávě).
  24. Přiznala, že odmítala konkurzy na role, které se ji snažily obsadit jako 'hezkou holku', protože chtěla, aby byla brána vážně jako komik.
  25. Zahrála si v pár filmech jako "The House Bunny" a "Ghosts of Girlfriends Past," ale až díky filmu "Zombieland" z roku 2009 začalo být jméno Emma Stone více a více známé.
  26. Emminým velice dobrým přítelem je její kolega ze "Superbad", Jonah Hill.
  27. Po zhruba 6 letech bydlení v LA, se v roce 2009 přestěhovala do New Yorku
  28. Poté, co se objevila po boku hereček Amandy Seyfried, Kristen Stewart a dalších na coveru Vanity Fair's Young Hollywood issue (viz. obrázek), Emma získala svou první hlavní roli v komedii "Easy A."
  29. V roce 2010, po svém výkonu v "Easy A" získala Emma nominaci na Zlatý Glóbus. Filmový kritik Roger Ebert řekl, že tento film "udělá ze známé, ale podceňované Emmy Stone hvězdu. Věřím tomu."
  30. V roce 2011 vyhrála na MTV Movie Awards v kategorii Best Comedic Performance a na Teen Choice Awards v kategorii Choice Movie Actress: Romantic Comedy a získala dalších 5 nominací, z nichž jedna byla na Zlatých Glóbech - Best Actress - Motion Picture Musical or Comedy.
  31. A co si o "Easy A" myslí? "Nemyslím si, že to je středoškolský film. Myslím si, že je to víc příběh o reputaci a nedorozumění a rychlosti, které se díky technologii, teď všechno šíří."
  32. Emma je velký fanoušek "iCarly." Možná proto nebylo moc překvapivé, když si udělala menší cameo v poslední sezoně této show.
  33. Emma nazpívala cover "I Know What Boys Want" od The Waitresses pro film "The House Bunny" společně s Rumer Willis a Katharine McPhee.
  34. Je blízká kamarádka se zpěvačkou Taylor Swift. "Potkali jsme se na Young Hollywood Awards," vysvětluje. "Potkali jsme se tam před třemi lety a potom jsem si od ní poslechla pár písniček a napsala jí e-mail, že se mi líbí její hudba. Opravdu! A pak jsme se začali bavit a podnikat věci spolu."
  35. Diane Keaton a Charlie Chaplin jsou Emminy největší herecké inspirace.
  36. Její nejoblíbenější filmy jsou třeba "City Lights" (1931), "Network" (1976) a "Manhattan" (1979).
  37. Proč Emma nemá Facebook? Řekla, že ho musela zrušit, protože se stala závislá na Farmville! "Dostala jsem se do levelu 42 a už jsem pomalu nic jiného nedělala," řekla Elle. "Musela jsem přestat."
  38. Emma umí znakovou řeč, protože měla neslyšícího učitele. "Je to neuvěřitelný jazyk, zejména jako herec, s využitím řeči těla a výrazech ve tváři zprostředkovávat věci, aniž bychom něco řekli."
  39. Emma a její maminka jsou velcí fanoušci The Beatles a mámin nejoblíbenější song je "Blackbird." Emma poslala Paulu McCarneymu dopis, ve kterém ho požádala, aby pro ni a její mamku nakreslil ptačí stopy. Paul jim pak poslal nákres, takže si ho společně ještě s tatínkem a bratrem nechali vytetovat na zápěstí.
  40. Jedním z jejích snů bylo hostovat Saturday Night Live (SNL), což se jí splnilo, dvakrát. Oba její výkony byly velmi dobře přijaty a tak Emma měla možnost ukázat svou humornou stránku.
  41. V roce 2011 pracovala na svém jižanském přízvuku pro film "The Help." Také hodně četla, aby získala větší dojem z tohoto období. "Právě jsem si objednala životopis Martina Luthera Kinga Jr., knihu o zákonech Jima Crowa a teď se dívám na hodně klasických filmu z Mississippi, jako "Mississippi Burning" a TV minisérii King z roku 1978."
  42. Nyní bydlí v Greenwich Village na Manhattanu společně s přítelem a kolegou ze Spider-Mana, Andrewem Garfieldem. Pár je spolu od roku 2011.
  43. Stone je jedna z tváří značky Revlon, kde kromě ní jsou i herečky Olivia Wilde a Halle Berry.
  44. V roce 2013 odešla z projektu Guillermo Del Tora, hororu "Crimson Peak," kde byla nahrazena Miou Wasikowskou.
  45. Herečka trpí astmatem. Nevěděla, že má problém s dýcháním, až do záchvatu, který měla během natáčení sex scény v "Easy A." "Měla jsem malý astmatický záchvat, anichž bych někdy předtím věděla, že mám astma. Během scény, kdy skáčeme na posteli nahoru a dolů, hodiny a hodiny kříčíme a vřískáme. Bylo to ponižující, protože to byl teprve druhý den natáčení."
  46. Emma byla na 6. místě žebříčku Ask Men's list of the 99 most desirable women of 2012 (nejžádanější ženy roku 2012).
  47. Emmino jmění se odhaduje na cca 8 milionů dolarů.
  48. Má pár fóbií. "Mám dvě fóbie: jedna, když mám být zvednuta nad něčí hlavu, což se přesně stalo ve filmu "Crazy Stupid Love," a druhá, když mi někdo bere krev. Jehly obecně."
  49. Uši se nechala propíchnout až ve 21 letech. "Většina lidí si tímhle projde, když jim je kolem 14. Já jsem na to byla jako: 'Hej, jak je všichni? Přestěhovala jsem se do New Yorku a nechala si propíchnout hned 5 dírek!"
  50. Možná to už většina lidí ví, ale Emma je neuvěřitelně vtipná!

Žádné komentáře:

Okomentovat